ERDEK ve KAPIDAĞ BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK….!

ERDEK ve KAPIDAĞ BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK….!

Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Turan Gün’ün, Kapıdağ turu devam ediyor.

Erdek’e bağlı kırsal mahalleleri tek tek dolaşan ve vatandaşların isteklerini dinleyen Gün, mahalli idareler seçiminde vatandaşlardan aldıkları güç ve destekle belediye başkanlığını kazanacaklarını ifade etti.
Seçim çalışmaları çerçevesinde, bugüne kadar kırsal mahallelerin tamamını ziyaret ettiklerini belirten Gün, ” İlçe başkanımız ve meclis üyesi arkadaşlarımız ile tüm mahallelerimizi dolaştık. Sorunları yerinde tespit ederek, anında müdahale edilmesi gereken işler için gerekli birimlere bilgi vererek, çözüme odaklı çalışma anlayışımızla sorunların giderilmesini sağladık. Kırsal mahallerimiz, Erdek belediyesinden alması gereken hizmeti bugüne kadar tam anlamıyla alamamış. İlçe belediyesinin yapması gereken birçok iş büyükşehir tarafından yapılıyor. Özellikle mahallelerimizin sorunları arasında, bozulan yada hiç yapılmamış yollar geliyor. Gittiğimiz her yerde ilk öncelikli talepler bu yönde olduğu için, aciliyet sırasına göre büyükşehir ekipleri çalışmaları başlattı ve bir çok yerde yollar ile ilgili sorunlar çözüme ulaştı. En son Kestanelik Mahallemizin isteği doğrultusunda sahil kesiminde meydan düzenlemesi kapsamında parke taş döşemesi yapıldı. Bu çalışmayı yapan ekip, buradaki işi bitirip Yukarı Yapıcı mahallemizde çalışmaya başladı. Bize gelen talepleri anında değerlendirip, sonuca ulaştırıyoruz” dedi.

GÜN, “HERKESİ KUCAKLIYORUZ”

İlçemizin en iyi hizmeti alması adına bu seçimlerin önemini belirten Gün, ” aday gösterildiğim ilk günden beri söylediğim gibi, Erdek ve Kapıdağ bugüne kadar maalesef istediği yatırımı alamadı. Büyükşehirle uyumlu bir yönetim olması durumunda, yatırımın gelmesi, eksikliklerin giderilmesi, vatandaşlarımızın daha yaşanır bir Erdek görmesine az kaldı. İlçe belediyesinin yapması gereken birçok iş Büyükşehir sayesinde gerçekleştirildi. Mahalle içi yollarının yapımını ilçe belediyesinin yapması gerekiyor. Muhtarlardan, mahallelerinin eksikleri hakkında gereken bilgiyi alıyor ve anında gerekli birimlere aktarıyoruz. Bu uyumlu çalışmalar seçim sonrası da artarak devam edecektir. Halkımızın desteği ile seçimi kazandıktan sonra kavgadan uzak, sadece İlçemizin menfaatlerinin öne çıktığı bir anlayışla, büyükşehirden gereken yatırım gelmesi için çalışacağız” dedi.

Cumhur ittifakı adayı Turan Gün, Devlet desteği olmadan bölgenin ana sorunlarının çözülemeyeceğini ve bu sorunlar ile ilgili yapılması gereken yatırımların, Ankara’da ilgili makamlara iletildiğini belirtti.
Başta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlıklar ile görüşüldüğünü ve seçimi kazandıkları takdirde bir çok yatırımın hemen geleceğini ifade eden Gün, ” ilk etapta Erdek Ocaklar bağlantılı çevre yolu çalışmaları seçim sonrası hemen başlatılacak.
Erdeğin kanayan yarası olarak uzun yıllardır çözülemeyen Kastri Bölgesi imar sorunu, Büyükşehir Belediyesi desteğiyle en kısa sürede tamamlanarak 18 uygulaması yapılacak.
Özellikle Hükümet caddesinin en büyük sorunu olan kamyon trafiği, hazırlanan proje ile Edincik altı olarak bilinen Erdek, Bandırma – Edincik ayrımının bulunduğu bölgeye yapılacak, Feri iskelesiyle çözüme ulaşacak. Erdek- Adalar ve Tekirdağ kamyon taşımacılığı Edincik altına alınması sayesinde, Erdek’in en önemli sorunlarından biri çözülmüş olacak.
Kastri imar planının çözüme ulaşmasının hemen ardından, Erdek- Düzler arası kamplar yolu genişletilerek çift şeritli yola dönüştürülecek.
Hükümet caddesindeki orta refüş kaldırılacak, yaya kaldırımları düzenlenecek ve Erdek’e yakışır bir hale getirilecek.
Erdek – Ocaklar arasında bulunan çöp toplama alanı boşaltılarak, üniversite alanına dönüştürülecek ve 1500 öğrenci kapasiteli bir kampüs yapılacak.
Öğrencilerin Erdek’te konaklamalarını sağlamak amacıyla Kredi yurtlar kurumuna yer tahsisi yapılarak, öğrencilerin Erdek’e katmadeğer yaratması sağlanacak.
Tarımsal faaliyetler için gereken yatırımların, Bakanlık nezdinde gerçekleşmesi için hazırlanan projeler hayata geçirilecek.
Belediyemizin gelirini artıracak projelerimiz ile, hem gelir elde edecek hemde istihdam yaratacağız.
Turizmden hakettiğimiz payı almak için, turizm fuarlarındaki tanıtımlara ağırlık verilecek ve özellikle Erdek Çuğra sahil bandı ve Ocaklar sahil bandı düzenlemeleri ile daha güzel ve temiz bir turizm kenti olacağız.
En önemlisi de bu projelerin ve bundan sonraki projelerin hayata geçirilmesinin bir hayal olmadığını, Ankara, Balıkesir ve Erdek’in uyumlu çalışması halinde neler yapılabileceğini vatandaşlarımız görecektir” dedi.

Ödenmeyen maaşlar belediye çalışanlarının isteksiz işe gitmesine sebep olduğunu vurgulayan Turan Gün, ” bugüne kadar ödenmeyen maaşlar sebebiyle çalışanlarımız zor duruma düştüler. Alamadıkları maaşlar yüzünden borçlanan ve sıkıntıya düşen belediye çalışanları bizim dönemimizde bu sorun ile karşılaşmayacaktır. İlk etapta çalışanlarımızın maaşlarını ödeyeceğiz. Çalışan hakettiği maaşı alacaktır, alması gerekir. Bu bizim en hassas olduğumuz konudur. Belediyenin borç batağından kurtulması rahat hareket etmesi gerekiyor” dedi.

Gün, seçimi kazandıkları takdirde 1 Nisan sabahından itibaren çok işleri olduğunu ve tüm enerjilerini ekibiyle birlikte Erdek için harcayacaklarını da ifade etti.
Kaybedecek bir vakit kalmadığını ve Erdek’in değerlerinin tekrar kazanılması gerektiğini belirten Gün, ” Erdek, 1 Nisan sabahına farklı uyanacak. Halkımız uyuyan bir Erdek değil, çalışan ve bu çalışmaları sonucu gelişen bir Erdek’le tanışacak. Bu çalışmalar sonrasında da hakettiği yere gelecektir.
Bizim bu anlattıklarımızı yapmamız için tek birşeye ihtiyacımız var. Biz kendimize güveniyoruz ve halkımızın da bize güvenmesini istiyoruz.
Bize inanarak seçimde destek verdikleri takdirde, Erdek ve Kapıdağ en kısa sürede bölgenin parlayan yıldız olacak” dedi.

HaberErdek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CALENDAR

Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

BLOG CATEGORIES