Erdek Yaz Sezonuna Nasıl Hazırlanacak?

Erdek Yaz Sezonuna Nasıl Hazırlanacak?

2020 yaz sezonu yaklaşıyor, Ağaçlar çiçek açmaya başladı. Erdek otellerine tek tükte olsa yaz sezonu için  rezervasyonlar gelmeye başladı. Renevasyon yapacak oteller yavaş yavaş çalışmalara başlıyorlar. Bu yıl ramazan bayramı da mayıs ayının son günlerine geliyor sezon biraz daha erken başlayacak gibi görünüyor. Gerçi bayramdan sonra otellerde biraz boşluk olacak ama uygun fiyatlı tatil yapmak isteyenler için iyi bir fırsat olarak değerlendirilebilir.

Peki gelelim asıl konumuza Erdek’te yaz sezonu için neler yapılacak? Erdek Yaza nasıl hazırlanacak? Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Erdek Belediyesi neler yapacak? Yazımda bu ikisini bir tutacağım neden derseniz hala öğrenemedim çünkü hangisi ne iş yapar? Bir konu yada konum ile alakalı ilçe belediyesine soruyorum o işe, oraya büyükşehir bakıyor diyorlar, Büyükşehire soruyorum ilçe belediyesi bakıyor diyorlar. O yüzden yazımda ikisini bir tutacağım belediyeden diyeceğim hangisinin görevi ise o sahiplensin görevi.

Öncelikle Yollarımız

Turizm kenti olarak cadde ve sokaklarımız kentimizin vitrinidir. İlçemize doğalgaz geldi. Çok sevindik ama kazı çalışmaları şimdilik bitti, Su ve kanalizasyon için tekrar kazılacak ama öğrendiğime göre önce arıtma yapılacak sonra alt yapıya girilecek oda en az önümüzdeki kışı bulur gibime geliyor. Bayramdan önce En azından ana yollar, caddeler meydanlar toparlansa, Bu noktalarda bakım, onarım ve iyileştirme çalışmaları yapılsa. Kum, çamur yıkansa misafirlerimiz bu halimizi görmeseler iyi olmaz mı?

Sineklerle Mücadele

Takip ettiğim bir çok belediye sinek ile mücadeleye şimdiden başladı. Özellikle bu aylarda başlanırsa yazın rahat ederiz. Sivrisinekler son derece hızlı ürerler. Bir dişi sivrisinek her seferinde ortalama 200 – 400 yumurta bırakır. Kış dönemini yumurta, pupa veya ergin olarak geçirirler. Bu nedenle sivrisineklerin az sayıda bulunduğu kış mevsiminde yapılan mücadele büyük önem taşır. Sivrisinekler yaşam döngülerinin büyük bir kısmını suda geçirirler. Bu nedenle su ortamlarında yürütülen larva mücadelesi çok önemlidir. Artık, üzerimize mazot, yağ ve insektisit (böcek ilacı) atılmasına son verelim. Yerel yönetimlerimizden dumanlama ve sisleme gibi ULV veya UULV ile sivrisinek kontrolü yapılmasını istemeyelim. Ayrıca bu yöntem sivrisinekleri ne ölçüde kontrol etmektedir? Bu sorunun cevabı çok basit: ÇOK AZ! Oysa bu yöntemin çevreye ve insanlarımıza verdiği zarar ise: ÇOK FAZLA! Kim ister yazın evinin yada otelinin balkonunda oturmuş keyif yaparken mazot dumanları yada sinek ilacıyla yıkanmayı.

 

Park ve Bahçeler

Merkezde ağaç budamaları yapılmaya başlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen çevre düzenleme çalışmaları kapsamında ağaç budama çalışmalarının ağaç ve bitkilerin budama dönemine göre en kısa sürede tamamlanması amaçlanıyor. İlçemize yakışır bir şekilde sloganımızdaki gibi Mavi ve yeşilin buluştuğu bir Erdek olalım.

Plaj ve Kumsallar

Yukarıda da bahsettiğim gibi bu yıl sezon biraz daha erken başlayacak hangi plaj hangi belediye’ye aitse lütfen plan ve programını bir an önce yaparak plajlarda kum temizliği, şemsiye,şezlong ve büfe yerlerinin belirlenmesi işlerini organize etmesi gerekiyor. Öncelikle kış mevsimi nedeni ile ortaya çıkan olumsuzluklar ve kirlilikler temizlenerek, kumların elenmesi sağlanmalı.

Sokak Hayvanları

Bu konu zor bir konu nereden başlasam? ne desem bilmiyorum? ama Erdek’te özellikle sokak köpekleri popülasyonu çok arttı. Bir yerlerden mi geliyor. getiriyorlar mı? sözleri artık yetersiz, bir şekilde varlar. onlar için bir çözüm bulunmalı,  Erdek’teki gazeteye açıklama yapan bir veteriner şöyle demiş. “Erdek´te sokak hayvanlarının sayıları sürekli artıyor. Buna bağlı olarak da zaman zaman insanlar için tehlikeler de yaratıyorlar. Bu şekilde giderse bir-bir buçuk yıl sonra durum daha da tehlikeli olabilir. Çünkü barınak da olmadığından hayvanların yiyeceğe ulaşmaları zorlaşıyor. Bu konuda en gerçekçi çözüm, kısırlaştırmadan geçer. Yetkililerin bu gerçeği görmeleri gerekir. ”

 

Gürcan Kanaoğlu

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CALENDAR

Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

BLOG CATEGORIES