Bu Yaz Erdek’te Ne Değişecek?

Bu Yaz Erdek’te Ne Değişecek?

Yaz sıcaklarının kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde, yavaş yavaş hareketlenmeye başlayan Erdek’te 2012 yaz sezonunda neler olacağını düşünmeye başladım.

Evet, Erdek’te 2012 yaz sezonunda neler olacak acaba?

Kimler umutlarını, sermayelerini yitirecek, kimler yeni umutlarla sektörde yerini almaya başlayacak? Kimler ne kazanacak?Kimler ne kaybedecek?
Bu sezon yine Ramazan yaz içerisinde, Turizmciler, otelciler pek umutlu değiller.Kimileri öngörülerinde haklı çıkarken birçoğu zarardan kâr edebilmenin yollarını arayacak.
Bu sezon yine Erdek’teki esnaflar büyük hazırlıklar içinde büyük umutlarla kimisi yatırımlarının karşılığını bekliyor, kimisi borçlarımın ne kadarını kapatabilirim düşüncelerinde.

Bu sezon kısmet olursa Zeytinli adamız açılacak farklı figürler farklı eserler keşfedilecek.Bu kıymetli adamızı kaç kişiye duyurup kaç kişiye adamızı gösterebileceğiz. Kaç senedir yapılmayan triathlon bu sene yine yapılacak. 10 Riders Motor festivali birde offshore var.
Yine birçok kişi yine aslında hiç anlamadığı konularda konuşulurken kulaktan dolma bilgileriyle ahkâm kesmeye kalkacak. Her şeyi bilirim edasıyla karşısındaki insanların zekâ ve bilgi seviyelerini küçümseyecek.
Bu sezon yine dükkan önü,çay bahçesi veya kahve sohbetlerinde Erdek turizmini binlerce kez masaya yatırılacak, kâh kurtarılacak kâh umut kesilecek. Hatta bu ve benzeri sohbetlerde yeni consept keşfetme çabaları içinde olacak birçok mucit turizm ustamız. Şöyle yapılması lazım, Böyle yapılması lazım hatta sohbet iyice umutsuzlaşıp burda turizm bitti diyecekler.
Bu sezon yine birileri ”başkalarının eski günahlarıyla aziz” olmaya çalışmaya devam edecek. Birilerininin olan veya olmayan günahlarını birilerine ulaştırma çabasıyla aziz olma yolunda ilerleyecek ve herkes duymak istediğini anlatan insanları dinlemeye devam edecek. Kişilik yoksunları da bu beklentiyi karşılama çabasıyla kendini paralayacak.
Peki bu sezon yukarıda sadece birkaçından bahsedebildiğim rutinler tekrarlanırken, geçen sezondan farklı olan ne olacak?

Umutsuz olmayalım Erdek’e 2012 yılında başarılı bir sezon diliyorum tüm esnafımıza,turizmcilerimize ve otelcilerimize hayırlı işler.

Gürcan Kanaoğlu

Diğer yazıları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CALENDAR

Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

BLOG CATEGORIES